Алкохолизмът вече е лечим с Кудзу корен (I част)

>> събота, 18 юли 2009 г.




Вълшебствата на Кудзу корен

КУДЗУ - наричат този корен още "пуерария" - лечебна лиана, от семейство бобови.Родните места на лековитото растение Kudzu са Япония и Китай. В Китай още няколко хиляди години преди нашата ера са използвали лечебното растение като най-ефикасно и изпитано средство за лечение на алкохолизъм. А в Япония е започнало да се прилага в тази насока преди повече от над 2500 г. Едва към края на 1800 г. то бива пренесено в САЩ, а по-късно се разпространява в Европа, включително и на някои места в България.

Пушенето и злоупотребата с алкохол оказват мощно разрушително действие върху организма на човека...

До скоро във фармацевтичната индустрия не съществуваше ефективно лекарство, което да може да избави човека от тази порочна зависимост. Кудзу корен е най-невероятната триумфираща в света лековита билка без аналог, изцеряваща алкохолизма напълно.

Тя е най-доброто и мощно средство във фитотерапията за отказване от алкохолизъм и тютюнопушене, наложило се дори в рамките на офизциалната медицина. Призната, утвърдена и с доказани качества като лечебно растение от най-висока класа със световно значение, кудзу не само прекратява алкохолната и никотинова зависимост, но ликвидира и тежките последици от тях.

В Харвардският университет са проведени медицински изследвания, които са доказали, че биологично активните вещества на кудзу (Pueraria hirsuta) изразено намаляват влечението към алкохола при болните от хроничен алкохолизъм. Съвременните изследвания в Сащ, Япония, Китай, Германия и много други страни по света отдавна са потвърдили безопасното и абсолютно ефективно въздействие на Кудзу в прекъсването на болезнената зависимост от спиртните напитки.

Дори нещо повече: завеждащите лекари в една от най-големите Пекински болница са се произнесли за екстракта от Кудзу, че той е най-доброто средство в света за лечение на алкохолизъм. А в Европа Кудзу все повече намира широкото си приложение в прекратяването на никотинова зависимост. В това направление Кудзу се позиционира като най-изумителното средство за отвикване от тютюнопушенето.

Фактически Кудзу триумфално се налага във фитотерапията като най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене, вземайки връх над синтетичните традиционни лекарства в медицината.

Още повече, че повечето от лекарствата в традиционната медицина сенсибилизират и се отлагат в организма под токсичното въздействие на алкохола за да могат да предизвикат отвращение при приемането му. Така те увреждат и усложняват допълнително органичната функция. Това естествено не решава проблема тотално, доколкото чувството на неудовлетвореност без прием на алкохол си остава.

Алкохолизмът е тежко заболяване, което се съпровожда с нарастващо разстройство на всички органи в организма като нанася дълбоки поражения на черния дроб, стомашно-чревния тракт, сърдечната дейност и други функционални вериги. За пръв път терминът "алколизъм" е бил използван през 1849 г. от шведския лекар М. Гусе за обозначаване на набор от болестотворни изменения в организма на човека под въздействието на алкохола. Известно е, че той оказва силно негативно въздействие на различните видове системи в организма до не повече от две седмици време.

Ето някои цифри от медицинската статистика: 83% от постоянно пиещите алкохол страдат от разстройства на сърдечната дейност, 60% от панкреатит, 20% от гастрит и язва на стомаха, а 15% от туберкулоза. Злоупотребата със спиртни напитки съкращава живота на човека средно с 15-20 години. При децата на алкохолиците по правило преобладава много крехкото здраве и не рядко имат изразена предразположеност към тежки нервни заболявания като епилепсия и изостанало умствено развитие, както и много други психични болести.

Алкохолът в организма на човека се разгражда с помощта на особена ферментация (алкохолдехидрогеназа) до вода и въглероден двуокис.

Съдържанието на ферментацията не е еднакво при различните хора и зависи от тяхното генетично наследство. При хора с генетично заложено ниско съдържание на този фермент погълнатия алкохол не се разгражда изцяло, а образува много отровно съединение, ацеталдехид, което се явява основната причина за болестите на храносмилателната система, сърдечно-съдовата, репродуктивната и нервната системи.

Нещо повече, ацеталдехида се съединява с белтъка в кръвта и образува наркотик, който подтиква и предразполага човека към още по-голяма употреба на алкохол. Ето защо преодоляването на желанието към повторно напиване се оказва твърде мъчителна.

Точно в този момент Кудзу корен се намесва най-активно,тъй като в него преобладава наличието на биологично активна съставка, която отстранява физическата и психическа зависимост от алкохола, възникнала в процеса на дългата му злоупотреба.

Известно е, че болшинството от пристрастените към алкохола са раздразнителни и агресивни, страдат от рязка промяна в настроението. В повечето случаи тези техни проявления биват съпътствани от изразено напълняване вследствие на компенсаторната им предразположеност към употребата на сладка храна и тлъсти меса. Останалата част от алкохолно зависимите са склонни към изтощително отслабване поради факта, че се превръщат в страстни пушачи.

В случая може да се каже, че те преминават от битовият антидепресант - алкохола, към друга не по-малко "вкусна храна" за тях - никотина. Дори нещо повече - много голям брой от зависимите и привикнали с алкохола хора (особено тези, които живеят в стрес и продължават да бъдат в тесен контакт със старото си алкохолно обкръжение) след краткотрайно отказване рухват и отново изпадат в тежък запой.

Именно върху тези негативни обстоятелства Кудзу действа абсолютно безотказно, перфектно и най-ефективно.

Принципно въздействието му се изразява под формата на специален подход, при това без да лишава алкохолно зависимия от изживяването му на удоволствие от приемането на алкохол. Напротив, Кудзу го подсилва! В този случай е достатъчно човек, който е приел дори и съвсем малко количество алкохол да стигне до необходимата "точка на насищане".

Отдавна е известно, че хората в зависимост от тяхната лична генетика се делят на две групи по отношение на алкохола. Хората, принадлежащи към "европейският генотип" мога да пият голямо количество алкохол, като при това изпитват чувство на душевен еуфоричен подем, а последствията от токсичните поражения в организма им да настъпят години след това. Докато при хората от Изтока (японци, китайци др. подобни) токсичния ефект на алкохола е почти незабавен и те не могат да пият много. Обяснението на този феномен е следното: в черният дроб под ферметното въздействие на алкохолдехидрогеназата (АДГ) алкохола се превръща във високотоксичен кисел алдехид.

При хората от "европейския генотип" АДГ е нискоактивен, така че след приема на алкохола той дълго се съхранява в кръвта като оказва над тях еуфорично въздействие, активирайки особено силно центъра на удоволствие в главния мозък. А при хората от "източният генотип" АДГ е високоактивен, поради което алкохола бълзо се превръща в токсичен метаболит, оказвайки върху тях дисфорично въздействие (твърде неприятно усещане) като бързо поразява черния дроб, сърцето, мозъка и др. органи.

Изследванията на редица световно известни учени, в това число и психиатъра д-р Р. Андрю Соуел, от Иейлският факултет по медицина в щата Кънектикът са доказали, че изофлавоновия компонент съдържащ се в корените на Кудзу (пуерарин, дейдзеин и дейдзин) снижава активността на "азиатската форма" на АДГ като за нейна сметка оптимизира метаболзма на етанола в черния дроб.

Именно това е фактора за снижаването на токсичния алкохолен ефект, който повишавайки действието на еуфоризацията. На фонът на намалената токсичност при едновременното увеличаване на ефекта от алкохолното опиянение се увеличава и потребността от нова, още по-силна употреба на алкохол, но Кудзу корен елеминира проблема, провокиращ тоталния срив при алкохолно зависимите.

Написа: СЕЛЕНА
Статията е с авторско право!
взета е от "СеленаБг"

  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP