Алкохолизъм се лекува с Кудзу корен (II част)

>> неделя, 26 юли 2009 г.

Коя е все пак тайната на магията наречена Кудзу корен?

Корените и цветовете на Кудзу (пуерария) съдържат изофлавоноидите дайдзин, дайдзеин и пуерарин - вещества, които снижават и елеминират потребността от алкохол. Кудзу корен притежава способността да облегчава трескавите състояния, както и да извежда от организма токсините (особено тези при алкохолното отравяне) като нормализира и дейността на стомашно-чревния тракт.


Пуерарина сигнализира за развитието на угнетяващите състояния (анксиогенния ефект) и социалната дезадаптация асоциираща се с доброволното отказване от хроничната употреба на алкохол. Този изофлавон участва в регулацията на температурата на тялото, подобрява и стимулира притока на кръв към сърдечно-съдовата система, възстановява еластичността и проходимостта на коронарните съдове, понижава високото кръвно налягане, въздейства върху слуха, отпуска гладката мускулатура, коригира, регулира и укрепва метаболичнете процеси в костната тъкан, притежават хормон с ефект на онкопротекторна и биоантиоксидантна активност.

Дайдзин също снижава и потушава патологичното влечение към алкохола. Контролните изследвания потвърждават, че екстракта на Кудзу корен има по-висока ефективност в снижаването на алкохолната зависимост в сравнение с плацебо алтернативата.

Освен изброените действия свързани изцяло с алкохолната зависимост, които са 100% съотнесени и към никотинова, Кудзу корен притежава и много други също така високо ефективни функционални действия, които участват най-активно в оздравителните процеси на тялото - последици от самата нея.

Възпроизводството на ендогенния етанол съществено се увеличава по време на почивка или отпускане. Почивката е изключително важна за здравето на човека. Когато човек отпочива и спи достатъчно, природата го награждава за доброто поведение - в неговия организъм се възпроизвежда достатъчно количество алкохол, който да активира центровете на удоволствията. Обилното хранене и пиене повишава активността на АДГ (алкохолдехидрогеназата) в черния дроб така, че ендогенния етанол силно намалява.

Много е полезно вечер да се пие Кудзу корен! По този начин възпроизводството на ендогенния етанол съществено нараства, което от своя страна води до същественото нарастване концентрацията на ендорфини и под закрилата на Морфей човек сънува приятни и благотворни сънища. Доказано е, че виртуалните щастливи изживявания по време на сън диктуват душевното равновесие при човека като намаляват у него желанието за употребата на алкохол. Нещо повече, изработването на ендорфини подмладява организма, повишава стресовата му устойчивост, подсилва имунитета и регулира високото кръвно налягане в нормите му.

Отдавна е известно, че здравият човек е и най-щастливия. Да помогне на много хора да изпитат това велико състояние може не само толкова популярната в наше време смехотерапия, но и приемането на Кудзу корен през нощта!

Основните показания на Кудзу корен:


* мощно подтискащо въздействие по отношение на влечението към алкохола и тютюнопушенето;
* ликвидира изцяло синдрома на махмурлука;
* забавя развитието на физическата зависимост от алкохол и никотин;
* снижава алкохолната интоксикация;
* отстранява депресия;
* адаптогенно, антиоксидантно, хепатопротекторно (изчистващо и защитаващо черния дроб) въздействие;

Показания на Кудзу корен лидвидиращи основните последици от алкохолизма:


* снижава нивата на глюкозата в кръвта, като повишава поносимостта към въглеводорода;
* стимулира и контролира сърдечната дейност;
* възстановява изработването на инсулин;
* понижава високото кръвно налягане (хипертония);
* възпрепятства развитието на атеросклероза и особено нейните сърдечни проявления;
* подобрява качеството на съня;
* стимулира мозъчното кръвообращение и оросяване с кислород;

Други действащи показания на Кудзу корен:


* въздейства при диабет от 1 и 2 тип;
* отстранява главоболието и шума в ушите;
* възпрепятства развитието на предменструален синдром и дисхормоналната хиперплазия при жените чрез контролирането на естрогенните нива (мастопатия, миома);
* аденом на простатата;
* въздейства върху доброкачествената хиперплазия и раковите образования на млечната жлеза;
* възпрепятства развитието на предменструалния синдром;
* подпомага отстраняването на рака на млечната жлеза;
* подсилва метаболитните процеси в костната тъкан и възпрепятства развитието на остеопорозата.

Противопоказанията на Кудзу корен са:


* Индивидуална непоносимост към определени компонети от активните вещества; при бременност и лактация.


  © Free Blogger Templates Joy by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP